MEGADUMP NUNSPEET

BEL ONS: 0341-701155

TUINMEUBELEN:
06-50283713
inloopdouche - Megadump tegels en sanitair Nunspeet
bubbelbad - Megadump tegels en sanitair Nunspeet
dubbel badkamermeubel - Megadump tegels en sanitair Nunspeet
vloertegels   badkamer tegels   Natuursteen, marmer   restpartijen

Waarom keramische vloertegels kopen?

Keramische tegels zijn een populaire keuze voor hedendaagse woningen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en geven uw woonkamer een luxe uitstraling. Keramische tegels zijn verkrijgbaar in vele maten, vormen, texturen en kleuren en kunnen worden gecombineerd met bijna elke woonstijl.
Het leggen van keramische tegels is een klus die handige huiseigenaren met een beetje geduld en begeleiding gemakkelijk zelf kunnen uitvoeren. Echter, verkeerd geplaatste of ongelijkmatig verdeelde tegels zien er armoedig uit en het is een flink karwei om deze weer te verwijderen. Dus als u twijfelt over uw kundigheid laat het leggen van uw tegelvloer dan over aan een professional.

Soorten keramische vloertegels

Er zijn twee belangrijke soorten keramische tegels. Steengroeve tegels worden gemaakt uit natuurlijke klei of leisteen. Het andere type wordt gemaakt van kleistof. De tweede categorie omvat wandtegels, mozaiek tegels en vloertegels. Keramische tegels kunnen wel of niet worden geglazuurd, met inbegrip van porseleinen tegels.

Geglazuurde tegels

Geglazuurde tegels zijn verkrijgbaar in hoogglans, mat en anti-slip afwerking. Hoogglans tegels worden glad als ze nat zijn, dus zijn waarschijnlijk geen goed keuze als vloertegels. Met de hand beschilderde tegels zijn er in mooie en ingewikkelde patronen, maar het glazuur is niet helemaal door en door dus als er een stukje vanaf breekt dan ziet u de binnenste kleur door de glazuurlaag heen. Dit kan storend zijn. Mozaiek tegels zijn gemaakt van verschillende soorten klei met toegevoegde kleurpigmenten zodat de kleur helemaal door en door is. Ze zijn goed bestand tegen vocht en er zullen niet snel stukjes vanaf breken.

Steengroeve tegels

Steengroeve tegels zijn gemaakt van een mengsel van ongeglazuurde klei. Deze tegels zijn er in de volgende aardetinten:  grijs, rood en bruin. De klei wordt bepaalt door de klei en de temperatuur waarop deze gebakken worden. Deze tegels zijn meestal poreus en kunnen vlekken indien ze onverhard zijn. Steengroeve tegels zijn er in vierkanten, rechthoeken en zeshoeken.

Porseleinen tegels

Porseleinen tegels worden gebakken onder extreme temperaturen, waardoor ze sterker en harder zijn dan andere keramische tegels. Ze zijn uiterst slijtvast en absorberen minder water dan andere keramische tegels, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor intensief gebruik, vooral tegelvloeren die regelmatig worden blootgesteld aan vocht.

Keuze van keramische vloertegels

Keramische tegels worden geleverd in verschillende maten van 1 cm tot wel 1 meter in het vierkant. De meeste tegels zijn 20 tot 60 cm in het vierkant. Kleine mozaiek tegels zitten meestal verlijmd op matten. Mozaiek tegels kunnen worden toegepast op grotere oppervlakken maar ook als accent. Voor kleine kamers raden wij aan om kleinere tegels te gebruiken. Voor grotere kamers zijn grote tegels de juiste keuze.

Tips

Koop altijd meer tegels dan u nodig heeft voor het geval dat er eentje breekt.
Overweeg de tegels diagonaal te verwerken. Dit kan een speels effect toevoegen en ruimte effect creeren.
Het leggen van ingewikkelde patronen, speciale accenten en decor tegels zijn duurder en vergen meer kennis bij het plaatsen.
Interessant? Deel deze pagina!

MEGADUMP NUNSPEET

Edisonweg 14
8071 RC Nunspeet
0341 - 70 11 55
06 - 50283713 (Tuin afdeling)
info@megadump.nl
1250m² showroom

MEGADUMP BARNEVELD

Bellstraat 4a
3771 AH Barneveld
0342 - 40 00 75
info@megadumpbarneveld.nl
600m² showroom

KvK nr. 08216467
BTW nr. 821839597B01
OPENINGSTIJDEN

Maandag:            Gesloten

Dinsdag:              9:00 - 18:00

Woendsdag:        9:00 - 18:00

Donderdag:         9:00 - 18:00

Vrijdag:                9:00 - 20:00

Zaterdag:             9:00 - 17:00


Zoekt u een tegelzetter? Klik hier

SOCIAL MEDIA

Megadump op Facebook


BEZOEK OOK ONZE WEBSHOP

WWW.MEGADUMP.NL